In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Érdekes matematika

2013.10.24. 08:09 :: Alniyat

Kedves Olvasó!

erdmat.jpgAz Érdekes Matek projekt első sorban azért indult, hogy a matematika tanítása során tapasztalt új problémákat megpróbáljuk orvosolni, illetve, hogy haladjunk a korral, alkalmazkodjunk diákjaink igényeihez. 
Komoly problémaként merült fel, hogy tanulóink hiányos ismeretekkel érkeztek hozzánk, hogy figyelmük elkalandozott, hogy szinte falba ütköztünk, mikor a matematika szóba került.

Valóságos félelemként élték meg a matematikát, s váltig hangoztatták, hogy ezt ők nem értik, ők hülyék (jobb szó erre ugye nincs, idézek tanulóinktól) a matekhoz, őket nem lehet erre megtanítani.

Gyanítom, sőt tudom, hogy nagyon sok kollégám ütközik hasonlóan ezekbe a problémákba..

De mi akkor a megoldás?

Menjünk el a probléma mellett (?), s évtizedes módszereinkkel igyekezzünk diákjainkat minél több mindennel megtanítani, ahogy sikerül?
Nem lehet, hogy megváltoztak a körülmények, megváltozott a világ körülöttünk, és ami 20 éve működött, az ma esetleg épp csak elmegy, s eredményessége kétséges?

Lehet. De biztosat addig nem tudunk, míg némi újat nem teszünk hozzá, s a saját tapasztalatainkat leírva, dokumentálva, fel tudunk mutatni pozitív változást.

erdekesm1.jpgMi megpróbáljuk. 
Próbálunk érdekes módszereket mutatni, próbálunk kevesebbel többet adni, próbálunk minél egyszerűbben, lazábban matekozni.
Meg kell mutatnunk, hogy a matematika nem félni való, hanem része mindennapjainknak, hogy minden matematika, a maga módján.

És persze ettől ijednek meg a legjobban. De miért? Nem kell, csak figyelj, s játszva tanulj!

Ezt a blogot, ezen oldalon (www.erdekesmatek.hu), azért nyitottuk, hogy lejegyezzük tapasztalatainkat, gondolatainkat, észrevételeinket. Ha van olyan kedves olvasó, kolléga, aki szeretne itt lejegyezni gondolatokat, szívesen vesszük, várjuk e-mailben jelentkezését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr25596750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...