In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Mi lesz velünk? ...

2009.02.16. 22:01 :: Alniyat

Ma elért engem is a klímaváltozás szele, klímát kellene váltanom, munkahelyi klímát.

Nagyon elborult az agyam a 7. órámon, egyszerűen nem bírtam tovább elviselni azt a hangnemet, azt a nemtörődömséget, amit egy-egy diákom megenged magának.
Mindennek van határa, s bizony ezeket feszegeti a mai ifjúság, de nagyon intenzíven.

Tudom én, hogy eleget mondjuk (mondják), hogy régen nem ilyenek voltak, s persze jön a reakció, hogy "de igen, régebben is pont ugyanúgy viselkedtek a gyerekek", de aki nem vak s nem jár szemellenzővel, igenis látja és érzékeli a változásokat. Pár éven belül is komoly különbségek adódnak a diákok viselkedésében, hát még a képességeikben.

Nagyon nagy a baj!

Nagyon sok a viselkedészavaros, a lelkileg sérült gyerek, akik újabb környezetbe kerülve tovább sérülnek, képtelenek normálisan szocializálódni már. A családok hiánya, vagy a törődés hiánya teljesen elferdíti a társadalmat, olyan zombik nevelődnek, akikben a felelősségérzet csírája sem jelent meg. Az ilyen gyerekek száma egyre nagyobb, s egyre több kerül hasonló helyzetbe.

Hiányzik a család eszménye, a család képe, hiányoznak a példák, a minták.
Milyen mintát kövessen a gyerek?
Ne azt, amit a média közvetít, vagy amit az utcán felszed, .. jajj, csak azt ne!
Nagy a baj, de aki odafigyel a gyermekére, követi fejlődését, biztosítja neki a nyugodt családi légkört, elhalmozza figyelemmel, szeretettel, ott nem lesz baj.

Csak figyeljünk gyerekeinkre ....
 

Szólj hozzá!

Címkék: család társadalom szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr19947463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...