In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Okítsunk, ... sikítsunk?..

2009.03.19. 20:53 :: Alniyat

Nem titok, tanítok, vagy legalábbis próbálok átadni némi tudást a diákjaimnak.

Matematikát és földrajzot, néha nagyon szomorú eredménnyel :(.
A földrajzot még könnyebben, s viszonylag lelkesen lehet tovább adni, de a matematikát egyre kínosabban, sőt, szinte lehetetlen.

Hihetetlen ellenállásba ütközik az ember, s a napi küzdelmekkel a kicsiny sikerek is kezdenek semmivé foszlani. Elfogyott a lelkesedés.
Hová sikítsam a jajt, ami végre értő fülekre talál, ki az aki megfogadja a javaslatainkat, ki az aki hajlandó felfogni amit már elég régóta jajveszékelünk? Meghalt a magyar oktatás, nincs már amire büszkék lehetünk, olyan tehetségtelen és alkalmatlan korosztályok szabadulnak ki az iskolákból, akikkel a jövőnk, a gyermekeink jövője, el lesz temetve. Persze rögtön fel is merül a kérdés, ki tehet erről, a tanár, aki már a végsőkig felhasználta türelmét, odaadását, lelkesedését; a szülő, aki a társadalomban elvárt normák szerint várja, hogy eredményes legyen az oktatás és nevelés; az oktatáspolitika, ahol az elit iskolák diákjainak mutatóin örömködnek s elvakulva látszatintézkedéseket hoznak?
Jajj emberek!
Elmegyünk a jövőnk mellett! Persze sokan ringatják magukat abban, hogy na és, az én gyermekem jó helyen van. No igen, és azok a kevésbé képzett, kevésbé nevelt, hiányos érzelmi szintű emberkék,... azok melyik társadalom tagjai lesznek, talán egy második világ harmadrangú polgárai?

NEM!

Ők itt és nekünk fognak problémákat okozni, melyeket most még nem is vagyunk képesek előre látni. Majd tapasztaljuk, ... De akkor már nagyon késő lesz.

Tanítani, nevelni, okítani kellene, de nem ilyen feltételek mellett és nem úgy, ahogy most hiszik! Segítség kell, SEGÍTSÉG KELL!
Komoly baj van!
Nagyon nagy baj van!


Egy kis segítő szándék, talán van akit érdekel:
http://www.typotex.hu/index.php?page=animaciok
 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás kultúra társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr771012787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...