In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Első burritom.... :)

2009.10.23. 18:54 :: Alniyat

Burrito - eredendően mexikói étel, tortilla-ba tekerik, hajtogatják a frissen elkészült ragut.

Nos, nem túl régen a Csillagkapu című kedvenc sorozatunkban "Jack" O'Neill ezredes suhanc képében jelent meg az egyik részben. Este burritot vacsorázva került ilyen helyzetbe. :) No, nem mesélem el a filmet, de kicsilányomnak, és persze nekünk is, felkeltette az érdeklődésünket az ételkülönlegesség, így ma készítettem egyet.

Előre vetítem, hogy nem klasszikus burrito volt, mert szinte semmi nem volt hozzá itthon, így ami volt az került bele.

Szerencsére már előre gondoskodtam tortilla lapról. (Nem kell megijedni, szinte minden multiban, áruházláncban kapható fagyasztott, vagy akár csomagolt formában) A tortilla lehet keményebb chips fajta, vagy csak palacsintaszerű puha tészta. (Nekünk a puha verzió kell természetesen) Készülhet kukorica lisztből, vagy sima búzalisztből, s gyakorlatilag kovásztalan kenyér lesz belőle.

Nos, mi volt itthon hozzá?

Húskonzerv, sonkakrém, paradicsom hegyek, némi paprika, paradicsompüré, hagyma, ketchup, fűszerek, sajt.
Hát, nem sok.

Egy kis fej hagyma felaprítva, nem túl apró darabokra, majd némi olaj alá és üvegesre pirítani. (egy teflonos vok szerű edény igazán alkalmas erre a műveletre)
Húskonzervet a sonkakrémmel összedolgozni, bele a paradicsompüré.
Parit feldarabolni kisebb darabkákra, mellé a paprika és mehet rá a hagymára. Kicsit főzzük (nem sokáig), megereszti a levét, zutty rá a húsmasszát.
Összekeverjük, picikét főzzük, fűszerezzük izlés szerint (só, némi bors, kis oregano, pici pirosarany) és kész a húsos lecsós nemtudommi, de finom.

Tortilla lapokat mikróban 1 percig melegíteni, majd megtölteni egyenként. Reszeltsajtit a masszára és szépen összehajtani. Tálaláshoz némi reszelt sajtika rá és egy kis jégsaláta maradvány dísznek.

Kész.

Hajjaj,.. nagyon finom volt (hármat befaltam), romok eltakarítva, kicsilány kettőt pusztított el. (Jó ég, mennyit eszik mostanában)

És jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Végső tanulság, akármiből lehet készíteni, nagyon fini lesz.
Burrito receptek vannak a neten, nyugodtan lehet a keresőben bogarászni utána.
 

És egy ehető, és valódinak tűnő burrito recept. :)

Szólj hozzá!

Címkék: család konyha első

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr471470335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...