In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Terepgyakorlat

2009.12.05. 23:02 :: Alniyat

Bevallom férfiasan, elfáradtam.
Nem titok, kis mellékes gyanánt, szombatjaim és vasárnapjaim kissé összezsúfoltam, s kereskedelmi gyakorlatot folytatok. No, könyvet árulok, talán így érthetőbb.

Bejegyzésem lényege a körül forogna, hogy miféle gyakorlati haszna lehet egy ilyen tevékenységnek.
Első megközelítésben a pénztárca vastagodási együtthatója változhat, melynek mértéke egyenesen aránylik az eltöltött idővel. Sajnos nem a forgalommal, pedig úgy talán jobban járnék. Szóval némi mellékes áll a házhoz, ami valljuk be, így Karácsony előtt igen kívánatos mozzanat.
Persze csendben teszem hozzá, hogy a kvalitásaimtól távol eső és kevésbé megfizetett munka ez, de több, mint amit most tudnék magamtól pluszban megszerezni.

Második haszna, a számolási készség mind magasabb szintre emelése. Ez valóban hatékony és megfelelően motivált, mivel a pénztárgép és a kassza egyenlege közötti hiányt hatásosan lehet kiegyenlíteni, s akkor mi is volt a napi munka haszna? Semmi, ha nem vagyunk összeszedettek. Nos a nap eleje nem indult rózsásan, mivel épp egy ezressel sikerült kevesebbet visszaadnom, bár igaz, ami igaz, időben észrevettem, s a hölggyel egyszerre reagáltuk le pozitívan a problémát.

Harmadik, s számomra talán az egyik kiemelt haszna, az emberek viselkedésének tanulmányozása. Eladóként kedvesek, előzékenyek, segítőkészek vagyunk, és ezt a kedves vevő meghálálja, hiszen megkuporgatott csillogó érméit nálunk költi el. Amit visszakapunk szintúgy kedves, hiszen a legtöbb ember elszokott a pozitív hozzáállástól, s itt, mivel mi magunk sem vagyunk gyakorló eladók (annál inkább gyakorló vevők és alanyok) szívből adjuk magunkat oda, ha csak képletesen szólva is, és segítünk, ahol tudunk. Sok érdekes emberrel futottunk össze, de egyik sem volt kedvetlen, eladó gyilkos, annál inkább a magyar társadalom reprezentációja.

Itt van például a fiatal gyakorlóanyuka, aki épp cseperedő 2 évesének igyekezett valami hasznosat venni. Úgy, ahogy én magam is igyekeztem jó pár évvel ezelőtt. (Ma sincs másképp, de ma már a gyermekek ki tudják fejezni igényüket, így annak figyelembe vétele erősen ajánlott. Persze, ha valóban örömet akarunk nekik szerezni.)
Ott van a fiatal hölgy, aki kedvesének, majd testvérének akar valami maradandót venni, amiről sokáig eszébe fog jutni a "boldog karácsony" emléke.
Emitt egy középkorú anyuka, 2 leánygyermekével lapozgatják a szakácskönyveket, majd áttérve a szebbnél-szebb albumokra, nagyapának akarnak kedveskedni Erdély-t bemutató kiadvánnyal.

Sok a leírni való, s úgy érzem, érdekes lehet így eltölteni egy napot olyannak, aki nem tette még.
Valóban.
Bár az utcán találkozunk sok emberrel, de itt meg is szólítjuk, váltunk pár kedves szót, s akinek van kedve, tisztességgel válaszol, vagy csak egy mosolyt morzsol el az arcán, de a napja szép lesz, s nekem is szebb, mert élvezetem ezen órákat.

Szép napokat, Boldog Karácsonyt... ! Boldog Adventet!


 

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr301576931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...