In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Odaát - Supernatural - Filmsorozat

2010.07.28. 22:22 :: Alniyat

Bevallom, soha nem volt kedvencem a horrorfilm. Ám változik az ember ízlése, különösen, ha megfelelő csomagolást kap a történet.

Tavaly figyeltem fel egy elég későn sugárzott filmsorozatra a Viasaton, az Odaát címet viselte. Nem teljesen az elejétől láttam, és sajnos többről vagy lemaradtam, vagy a túl késői kezdés miatt bealudtam rajta.

Mégis felkeltette az érdeklődésem, izgalmasnak találtam. Szereplői szimpatikus fiatal színészek, akik láthatóan élvezik a filmben nyújtott szerepüket.

 

Mivel elég jól összefoglalta, ezért idéznék egy magyar rajongói oldaltól:

 A Winchester testvérek izgalmas és rémisztő útja a Supernaturalban már az ötödik évadnál tart a The CW tévécsatornán, valamint már biztos, hogy lesz hatodik évad is.
Huszonhárom évvel ezelőtt Sam Winchester (Jared Padalecki) és Dean Winchester (Jensen Ackles) elvesztették az édesanyjukat egy rejtélyes és démoni természetfeletti erő által. Ezután édesapjuk John (Jeffrey Dean Morgan) úgy nevelte fel őket, hogy vadászokká váljanak. Megtanította őket felismerni azokat a gonosz erőket, amik a sötét sarkokban és Amerika útjain rejtőzködnek, megtanította nekik, hogyan lehet leszámolni ezekkel az erőkkel és hogyan éljék túl a vadászatot. Sam próbál ebből az életből kitörni, ezért szembeszállva édesapjával egyetemre megy és jogot tanul, azonban a végzete közbeszól: ugyanaz a démon, aki megölte az édesanyját, megöli Sam barátnőjét is.
Sam és Dean egész életüket az úton töltötték, bejárva egész Amerikát egy 1967-es Chevy Impalával, küzdve a természetfeletti fenyegetésekkel, keresve a démont, aki megölte édesanyjukat. Majd édesapjuk segítségével elkapták a démont, azonban a démonnak sikerült megszöknie, majd nem sokkal később megölte édesapjukat is.
Édesapjuk halála elszomorítja a testvéreket, de a célkitűzésük megerősödik: elpusztítani a démont, aki megölte családjukat és megsemmisíteni minden gonoszt, ami az útjukba áll. Időközben aggasztó dolgokat tudnak meg Samről. Rájönnek, hogy a démonnak, aki megölte édesanyjukat, különleges terve van, melynek középpontjában Sam áll: felszabadítani több száz démont a pokolból, létrehozni egy megállíthatatlan démoni hadsereget és a hadsereg élére Samet szeretné vezetőnek.

Forrás - Super-Natural

 A filmsorozat már a 6. évadot éli meg, ami szép teljesítmény. Jelenleg a 3. évadot nézzük, és nem csalódtam benne. Sok érdekes, borzongató történet van benne, sokszor rengeteg humorral is átitatva. De ott van a sok-sok halál is benne, így a 12-es karika minimum kell hozzá.
Ami még megfogott a sorozatban, hogy nagyon körültekintően és ízlésesen válogatják hozzá a zenét. Kifejezetten kerestem, hogy kik az előadók, és bizony rákaptam, egyik másikra.

 

Nagy lányom szívesen nézi, bizony a Csillagkapu után némi stílus váltás történt. Picit fantasiba, horrorba ment át az egész. De a mai vámpíros filmek mellett ez már csak árnyalati különbség.

Szívből ajánlom a filmet.

Szólj hozzá!

Címkék: zene film

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr742183572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...