In Memoriam ...

Gyászol a lengyel nép....

Kontaktok

Otthonunk ...

... gondolatok ...

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Címkék

arab (1) barát (6) család (11) csodálatos (6) éghajlat (1) első (6) film (2) gondolatok (10) gyerek (3) háború (2) hernád (1) kávé (1) keane (2) klíma (1) konyha (3) kultúra (5) kütyü (3) lakás (1) magyar (1) magyarok (2) műemlék (1) munka (1) nők (6) oktatás (4) radiohead (1) repülő (3) szeretet (21) talk talk (1) társadalom (8) technika (7) természet (1) tudomány (6) vers (14) zene (12)

Látogatók száma

Érettségi 2009 május ... földrajz

2009.05.16. 10:56 :: Alniyat

Megint alkottak az "okos" emberek.

Fel nem foghatom, hogy egy érettségi feladatsorban hogy maradhatnak hibák.
Ha dolgozatot állítok össze, akkor megoldom a feladatokat, mellyel több fontos tényezőt ellenőrzök. Látom, hogy mennyi idő kell a megoldáshoz, látom, hogy nem vétettem hibát a feladat összeállításában, látom, hogy elég fajsúlyos-e a feladatsor.

Az ez évi földrajz feladatsor 10. feladatában a feladat hibásan lett megfogalmazva.

Az adott probléma rengeteg kérdést vet fel, melyek aggasztóak.

A tételkészítő bizottság úgy határozott, hogy a feladatért a maximális pontot kapja meg minden vizsgázó. Ez a döntés, talán a legmegfelelőbb lehet az adott helyzetben, de ha megnézzük több oldalról, akkor mindenképpen vannak instabil pontjai.
Pont ilyen helyzetek előállását kellene elkerülni precíz munkával. Hol van ez a hozzáállás?

Egy lehetséges, talán jobb, alternatíva lett volna, hogy inkább törlik a feladatot a sorból. Így 91 pontos lett volna a feladatsor a korábbi 100-hoz képest. Ezt a 91 pontot kellett volna felszorozni, hogy 100 pontos legyen. Ennek a változatnak az lett volna az előnye, hogy nem nyújt pozitív előnyt a mostani földrajzból érettségizőknek. (Hiszen ez felvételi is, s akik az előző években írtak, nem kaptak ilyen előnyt, vagy azok sem, akik esetlegesen más tantárgyat jelöltek meg a földrajz helyett.)
Más kérdés persze, hogy azok a vizsgázók, akik a 10. feladattal foglalkoztak, és esetleg dilemmáztak a megfogalmazáson, több időt veszthettek vele. Persze a feladatsor megoldási idejébe természetesen bőven belefért a 10. feladat.

Megoldás?

Hmm,.. miért ne lehetne rendesen elkészíteni a feladatsort? Olyannak tűnik, mintha valaki elkészítette volna, és zsupsz, ki is nyomtatták.

Így volt? Gratulálok!
 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alniyat.blog.hu/api/trackback/id/tr751124649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazuma92 2009.06.23. 20:36:39

Hello!
én most érettségiztem föciből, és valóban hiba volt benne... én vettem észre a terembe, féltem szólni, de csak muszály volt:D végül nem csesztek le érte xD

Alniyat 2009.06.23. 21:26:10

Hello!
Ügyes, hogy észrevetted, gratulálok. A kérdés maga így, ilyen formában értelmezhetetlen volt.
Ha észreveszel hibát, az csak a Te erényed, amiből előnyt kovácsolhatsz, viszont pontosságot igényel.
Hajrá, sok sikert!
süti beállítások módosítása
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...